Kinderopvang Jan Ligthart

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) of BSO voor je kind in Zelhem? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en gezien wordt? Een plek waar je zoon of dochter leert samen te werken met anderen? Dan ben je bij Jan Ligthart aan het juiste adres. Aan de Talmastraat vind je onze peuterspeelgroep en BSO. We zitten samen Basisschool Jan Ligthart in een ruim en licht schoolgebouw.

  • Kinderopvang in Zelhem
  • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
  • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Jan Ligthart
  • Kinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter kennen
Openingstijden
Maandag
08:30 – 12:30
Dinsdag
08:30 – 12:30
Woensdag
08:30 – 12:30
Donderdag
08:30 – 12:30
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Adres
Talmastraat 1
7021 AT Zelhem

Tel: 06 – 33 16 38 02
E-mail: psgjanligthart@kinderopvangspelenderwijs.nl
LKR: 301409833

Peuterspeelgroep

Als jouw peuter bij onze peuterspeelgroep komt, komt het in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. We zitten in een bijgebouw achter de basisschool, gezellig samen met de kleuters van groep 1 en 2. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Zo hebben we een knusse huishoek, een stoer bouwhoek en een steeds wisselende themahoek.

Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

BSO

Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een aparte ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons.

We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over wat we doen. Regelmatig gaan we met z’n allen naar de speeltuin in het dorp of naar de bibliotheek. Maar we maken ook graag gebruik van de keuken waar de kinderen de lekkerste dingen bereiden die ze zelf bedenken.

In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een leuk en gevarieerd vakantieprogramma.

Samenwerken

We werken nauw samen met basisschool Jan Ligthart en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school.

Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

Doorgaande ontwikkel-en leerlijn

We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardighedende motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.